Behandlingsmuligheder OG DIAGNOSTICERING

Har du symptomer på PTSD, er det vigtigt at søge afklaring på, om du har diagnosen eller om det er noget andet, du slås med. Lyt til dine omgivelser og spørg din læge til råds i forhold til, om dine symptpmer tyder på PTSD eller Kompleks PTSD. Din læge kan hjælpe dig videre med udredning og behandling. 

Når du er ramt af PTSD, ved du det måske ikke selv

Du kan opleve følgende

BEHANDLING af PTSD/K-PTSD

Vi har her samlet en række behandlingsformer, som du kan læse mere om ved at trykke på knappen

Er der en vigtig behandlingsform, som du mener, vi mangler at beskrive her? Send os endelig en mail til info@lptsd.dk

Udredning og diagnosticering

Typiske spørgsmål til udredning og diagnosticering

  • Egen læge kan screene dig for PTSD for så at henvise dig til udredning hos:
  • En privatpraktiserende psykiater
  • En psykiatrisk sygehusafdeling
  • En psykiater i behandlingsregi

En autoriseret klinisk psykolog har mulighed for at diagnosticere. F.eks. forventes det, at psykologer i psykiatrien kan diagnosticere, eventuelt under supervision af en erfaren kollega.

Specialpsykologer kan varetage diagnosticeringsopgaven selvstændigt. Psykologer kan altså godt stille en PTSD-diagnose, når de har den rette uddannelse og erfaring.

Er man sygemeldt og under en afklaring af ens erhvervsevne, vil kommunen typisk bede en udpeget psykiater om at udtale sig om hhv. diagnose og prognose ift. erhvervsevnen.

Der findes andre fagpersoner, der kan genkende og behandle PTSD og indgå i et team, hvis observationer ligger til grund for en diagnose-afklaring. Det drejer sig bl.a. om sygeplejersker og pædagogisk personale, der arbejder indenfor psykiatrien eller er ansatte på psykiatriske behandlingstilbud.

Scroll to Top